[PL] Chelsea revancheert zich van Europese uitglijder

Chelsea heeft zaterdagavond voor eigen publiek het midweekse verlies tegen FC Basel (1-2) in de Champions League gerevancheerd. Van Fulham werd overtuigend gewonnen: 2-0 De statistieken logen niet in het duel van Chelsea tegen Fulham.

De thuisploeg domineerde de wedstrijd op ieder vlak. The Blues waren scherper in de duels en creëerden meer kansen. Fulham zette daar enkel scherp verdedigen en goed keeperswerk tegenover. In de eerste helft kwam Chelsea, ondanks een groot overwicht, niet tot scoren. Na rust was het de jonge Oscar die de thuisploeg op voorsprong zette: 1-0.

Schoten van Andre Schurrle en Samuel Eto'o werd nog gepareerd door sluitpost David Stockdale, maar de inzet van Oscar was hem te machtig. In de 84' minuut was het basisspeler John Obi Mikel die de wedstrijd op slot gooide. De Nigeriaan verdubbelde de score door uit een corner de bal achter doelman Stockdale te schieten: 2-0. Het was tevens de eerste goal van Obi Mikel voor de Londense club.