[PL] Eerste nederlaag Liverpool thuis tegen Southampton

Liverpool is zaterdag tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aangelopen in de Premier League. De ploeg van coach Brendan Rodgers ging thuis verrassend met 1-0 onderuit tegen Southampton. Dejan Lovren werd in de 53e minuut de matchwinner. Liverpool blijft wel koploper, maar kan zondag alsnog gepasseerd worden.

De Reds, die onder meer voorbijgestreefd kunnen worden door Arsenal en Tottenham Hotspur, kunnen vanaf volgende week weer beschikken over Luis Suarez. De Uruguayaan keert terug van een schorsing voor het bijten van Chelsea-speler Branislav Ivanovic. Mogelijk maakt hij in het League Cupduel tegen Manchester United zijn rentree.

Everton is door het resultaat van de stadgenoot de enige ploeg die nog geen wedstrijd verloor. De Toffees, die een punt minder hebben, waren in Londen met 3-2 te sterk voor West Ham United. Leighton Baines maakte tot twee keer toe een achterstand ongedaan, waarna de Belg Romelu Lukaku vijf minuten voor tijd voor de overwinning zorgde. John Heitinga bleef bij Everton de hele wedstrijd op de bank.

Newcastle United verloor met Tim Krul en Vurnon Anita in de basis van Hull City. De bezoekers waren ondanks twee treffers van Loïc Remy met 3-2 te sterk. Robert Brady, Sone Aluko en Ahmed Al-Muhamadi scoorden voor Hull.

West Bromwich Albion trok thuis met 3-0 aan het langste eind tegen Sunderland, waar voormalig AZ-spits Jozy Altidore als invaller in het veld kwam. Sunderland blijft door de nederlaag laatste met een punt, terwijl West Bromwich nu op vijf punten staat.