[Bundesliga] HSV verliest thuis van Werder Bremen

Hamburger SV heeft zaterdag de derby tegen Werder Bremen in de Bundesliga verloren. Met aanvoerder Rafael van der Vaart in de basis ging HSV met 2-0 onderuit. Nils Petersen opende de score in de 32e minuut en diep in blessuretijd deelde hij ook de genadeklap uit. Eljero Elia werd een kwartier voor tijd gewisseld bij de bezoekers.

Door de nederlaag wordt HSV, waar interim-trainer Rodolfo Esteban Cardoso na het ontslag van Thorsten Fink op de bank zat, dieper in de zorgen gedrukt. De ploeg pakte pas vier punten in de eerste zes duels en staat zestiende. Bremen klimt naar de negende plaats met negen punten.

Borussia Dortmund liep voor het eerst dit seizoen tegen puntenverlies aan. De equipe van trainer Jürgen Klopp kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij FC Nürnberg. Marcel Schmelzer opende de score nog wel voor Dortmund, maar via Per Nilsson kwam de thuisploeg zeven minuten na rust langszij.

Bayer Leverkusen gaat door een ruime 4-1 zege bij FSV Mainz samen met Dortmund aan kop. Robbie Kruse scoorde twee keer voor Leverkusen. De andere treffers kwamen op naam van Stefan Kiessling en Lars Bender. Yunus Malli tekende voor de eretreffer. Bayern München komt als het later op de dag wint van Schalke 04 ook op zestien punten.

FC Augsburg ging ondanks een treffer van Paul Verhaegh met 2-1 onderuit tegen Hannover 96. De Nederlandse aanvoerder opende de score uit een strafschop. Door goals van Artur Sobiech en Szabolcs Huszti bleven de punten toch in Hannover. VfL Wolfsburg rekende thuis met 2-1 af met Hoffenheim.