Nederlandse golfer beter dan Woods

Tiger Woods mag dan eerste op de wereldranglijst staan, maar de beste golfer ter wereld is de Amerikaan momenteel niet. Die eer gaat op dit moment naar de pas 22-jarige Nederlander Daan Huizing die dit jaar prof geworden is.

Huizing heeft op de European Challenge Tour op dit moment nog maar acht toernooien gespeeld, maar is met een derde plaats op de algemene ranking al hard op weg om een profkaart voor het hoogste niveau te verdienen. De laatste twee toernooien won hij, waardoor hij dit jaar of nog via een derde zege of op basis van het klassement door kan stromen naar de Europese PGA Tour.

Tijdens de toernooien haalt Huizing het clubhuis in een gemiddelde van 68,39 slagen, waarbij hij het bijvoorbeeld een stukje beter doet dan Woods die na gemiddeld 68,87 slagen zijn scorekaart weer in kan leveren. Richard Sterne, de leider op de Europese PGA Tour, heeft zelfs 69,94 slagen nodig om dit te bereiken.

Voor Huizing kan dit weekend al de beloning, de directe overstap naar de Europese PGA Tour komen. Als de Nederlander het Kazachstan Open wint schrijft hij geschiedenis door drie challengetoernooien op rij te winnen, iets wat nog niemand voor hem gepresteerd heeft.

Huizing staat niet stil bij de indrukwekkende cijfers die hij kan overleggen, zo laat hij op de site van de Europese Tour weten. "Daar houd ik me niet mee bezig. Ik vergelijk me helemaal niet met de jongens die op de grote tours spelen. Die zijn al zo veel verder dan ik. Ik wil gewoon relaxed spelen en genieten van mijn spel, want het gaat inderdaad erg lekker. Maar ik leg mezelf geen druk op."