Sinterklaaspakken in rook opgegaan bij grote loodsbrand

Bij een grote brand in een loods in het Zuid-Hollandse Monster is onder meer een voorraad sinterklaaspakken verloren gegaan. De brand is inmiddels onder controle, maar het pand van zeshonderd vierkante meter moet als verloren worden beschouwd, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De brand in het pand aan de Vlotlaan op een industrieterrein werd even voor 04.00 uur ontdekt. De rook kwam toen al uit het dak. De brandweer zette in op behoud van de panden, wat uiteindelijk is gelukt.

In de loods werden naast sinterklaaspakken ook kostuums en attributen voor dinnershows opgeslagen. "De eigenaar zei dat hij een levenswerk waar hij 25 jaar in heeft gestoken verloren is gegaan", zegt de woordvoerder. In het pand zat ook een transportbedrijf. "We konden de vrachtwagen en andere spullen nog naar buiten rijden, hierdoor valt de schade voor dat bedrijf nog relatief mee."

Inmiddels is een kraan het pand aan het slopen. De kraan trekt brandende stukken naar buiten, die vervolgens door de brandweer worden geblust. Dat gaat nog tot na het middaguur duren.

Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. De brand geeft volgens de gemeente Westland, waar Monster onder valt, wel stankoverlast. Daarom wordt bewoners van omliggende dorpen aangeraden ramen dicht te houden. De N211 werd vanwege de brand afgesloten.