Uitbreiding F1-kalender stuit op motorregels

Toekomstige uitbreiding van de Formule 1-kalender stuit op bezwaren van een van de motorleveranciers. Bij autosportfederatie FIA is volgens Autosport een bezwaar kenbaar gemaakt tegen het grote aantal te verrijden races, terwijl het aantal te gebruiken motoren aan limieten gebonden is.

Dit seizoen zijn er per coureur voor de negentien races acht motoren beschikbaar, terwijl in 2014 bij het ingaan van het nieuwe motorreglement er vijf krachtbronnen voor 21 races zijn. Het betekent dat een krachtbron minimaal vier races en eentje zelfs vijf races mee moet gaan. Elke extra motor die gebruikt wordt levert een gridstraf van tien plaatsen op.

De FIA kan nog tot 1 oktober besluiten om in 2014 het gebruik van een zesde motor toe te staan, maar mogelijk lost het probleem zich voor volgend jaar op een andere manier op. Bij het doorgaan van de race in Zuid-Korea worden grote vraagtekens geplaatst en mocht deze afvallen dan zijn er komend seizoen twintig races en wordt de uitdaging voor de motorbouwers een stukje minder groot.