FOK! wat een weer... Enkele buien

Dit weekend ziet het weerbeeld er tijdelijk iets anders uit dan dat we gewend waren, maar in de loop van de komende week lijkt het weer helemaal zomer te gaan worden. Donderdag en vrijdag zijn er temperaturen mogelijk van 26 tot 29 graden en dat bij heel veel zon. Kortom, de zomer laat nog even zijn tanden zien.

Dit weekend is het een heel ander verhaal. Morgen moeten we het doen met een graad of 18 en tevens staat er dan een frisse noordwestenwind. Wel blijft het dan overwegend droog. Vandaag valt er op diverse plaatsen wat regen. Als eerste in het noordwesten, maar later ook in het zuidoosten en vooral daar kan het wel eens wat steviger gaan regenen. Vervolgens klaart het vanuit hetzelfde noordwesten weer op, maar de plantjes zullen dan op veel plaatsen toch wat water gekregen hebben. Het kwik stokt vandaag al bij 20 graden en ook de wind zoekt, jawel, de noordwesthoek op en neemt daarbij toe tot matig of vrij krachtig.

Forse onweersbuien vonden we gisteren aan de Costa Blanca en vervolgens ondernamen deze buien de overtocht over de hele Middellandse Zee, terwijl er onderweg ook nieuwe complexen ontstonden. Daar moeten we dus wezen voor wat echte actie.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Lodru1
Afstandbediening maakte een prachtige reportage..

 Lodru2
...vanuit de Loonse en Drunense duinen.

 Lodru3
Het maakt onderdeel uit....

 Lodru4
...van zijn dagelijkse fietsroute.

 Lodru5
Ik teken ervoor voor deze omgeving.

 Lodru6
Rust en kalmte!