[EK<19] Frankrijk en Servië in finale

Frankrijk en Servië hebben zich maandag geplaatst voor de finale van het EK voor spelers onder 19 jaar. Frankrijk schakelde tweevoudig titelverdediger Spanje uit door na verlenging te winnen: 2-1. Servië had strafschoppen nodig om zich van Portugal te ontdoen. Na 120 minuten was het daar 2-2, maar Servië won de strafschoppenreeks met 3-2.

Frankrijk kwam tegen Spanje op achterstand toen José Rodriguez in de 27e minuut een strafschop benutte. Twee minuten later maakte Yassine Benzia echter al gelijk. De beslissende treffer viel vervolgens pas aan het einde van de eerste helft van de verlenging. Antoine Conte kroonde zich toen tot matchwinner.

Servië nam tegen Portugal al snel het heft in handen. Al na zes minuten lag de 1-0 van Uros Djurdjevic in het net. Portugal kwam tien minuten na rust langszij via Bernardo Silva en nam een kwartier later een voorsprong toen Alexandre Guedes scoorde. Invaller Mijat Gacinovic dwong vlak voor tijd een verlenging af.

Frankrijk was in 2010 voor het laatst Europees kampioen onder 19 jaar. Servië werd dat nog nooit, ook niet toen het land nog deel uitmaakte van Joegoslavië. De finale wordt donderdag gespeeld. Nederland werd in de poulefase van het toernooi in Litouwen uitgeschakeld.