Stones voor veertiende keer aan kop met album

The Rolling Stones voeren voor de veertiende keer de Album Top 100 aan. De rockband van frontman Mick Jagger, die vrijdag zijn 70e verjaardag viert, komt deze week op nummer een binnen met Hyde Park Live. De plaat verscheen vier dagen geleden en is slechts beperkte tijd te downloaden.

Niet alleen in Nederland staan de Stones aan kop met de liveregistratie van hun jubileumconcerten in het Londense Hyde Park. Ook in landen als Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje voeren de rockers de hitlijst van iTunes, dat Hyde Park Live exclusief aanbiedt, aan.

Hyde Park Live is de veertiende plaat van de Stones die nummer een in de Album Top 100 wordt. De rockers voerden de hitlijst voor het eerst aan met Let it Bleed uit 1969, de laatste keer stonden ze in 2005 aan kop met A Bigger Bang. The Rolling Stones vierden vorig jaar hun vijftigjarig bestaan. Naar aanleiding van dat jubileum trad de band meerdere malen op in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Door het succes van de Stones is Rein Mercha zijn koppositie na een week weer kwijt. De winnaar van het programma Bloed, Zweet en Tranen zakt naar de derde plek, Caro Emerald blijft met haar album The Shocking Miss Emerald op de tweede positie plakken.

In de Single Top 100 slaagt One Direction er vooralsnog niet in hun tweede nummer 1-hit te scoren. Best Song Ever komt, ondanks de titel van het liedje, niet verder dan de vijfde plek. Avicii zit nog steeds op de troon met zijn zomerhit Wake Me Up. Het dancenummer staat voor de vijfde week op rij op nummer een. Vandaag van Bakermat en Blurred Lines van Robin Thicke, T.I. en Pharrell Williams maken de top drie compleet.