Pikmin 3 liet negen jaar op zich wachten

Gamers hebben lang moeten wachten op Pikmin 3, maar negen jaar na Pikmin 2 brengt Nintendo het derde deel in de reeks uit. Het strategische spel van ontwikkelaar Shigeru Miyamoto is vanaf vrijdag verkrijgbaar voor de Wii U in de winkel en als download via de online shop.

In het derde deel van de strategiereeks moet de speler als ruimtecommandant de kleine Pikmin-wezentjes aansturen in een poging zijn wereld van een hongersnood te redden. Het spel werd in 2011 aangekondigd.

In Japan is Pikmin 3 al bijna twee weken te koop. Alleen in de eerste week ging het al 92 duizend keer over de toonbank, meer dan elk ander spel die week. Media, waaronder het toonaangevende Japanse tijdschrift Famitsu en de Amerikaanse entertainmentwebsite IGN, prezen het derde deel voor de puzzels en het gebruik van de tabletcontroller.

Het vorige deel in de reeks, Pikmin 2, verscheen in 2004 voor de Nintendo Gamecube. Pas drie jaar later liet Miyamoto in een interview met entertainmentwebsite IGN weten dat hij nog niet klaar was met Pikmin. In 2009 gaf Nintendo de twee tot dan toe verschenen delen opnieuw uit met een aangepaste besturing voor de Nintendo Wii.