Tweede ongeluk Walibi binnen maand

Het meisje dat dinsdagmiddag zwaargewond raakte in de wildwaterbaan van attractiepark Walibi in Biddinghuizen was het tweede slachtoffer in een maand tijd. Enkele weken geleden raakte een jongen door nog onbekende oorzaak in dezelfde attractie lichtgewond, bevestigt een woordvoerder van het park woensdag.

Het 10-jarige meisje liep dinsdag zware verwondingen op aan haar onderbeen in de attractie El Rio Grande. Ze is naar een ziekenhuis gebracht. Wat er precies is gebeurd, wordt nog onderzocht. De attractie is daarom woensdag nog de hele dag gesloten voor publiek. Of de wildwaterbaan donderdag weer open kan, is onduidelijk.

Naar aanleiding van het vorige ongeluk had het park al enkele maatregelen genomen. Bij de attractie werden extra borden geplaatst met veiligheidsregels in drie verschillende talen. Ook werd het personeel opnieuw ingelicht over de veiligheid. De zegsvrouw verwacht afhankelijk van de uitkomst van het onderzoek ook nu nieuwe maatregelen.

Na het ongeluk van dinsdag werd voor familie en betrokkenen slachtofferhulp geregeld. Walibi 'betreurt ten zeerste' dat de strenge veiligheidsmaatregelen het ongeval niet konden voorkomen.