Castelen tekent voor twee jaar bij RKC

Romeo Castelen keert na zes jaar terug in de Eredivisie. De 30-jarige aanvaller heeft een contract getekend bij RKC Waalwijk voor twee seizoenen. Dat maakte de club woensdag bekend. Castelen, die al meetrainde bij RKC, speelde het afgelopen half jaar in de Russische competitie voor FC Volga Nizjni Novgorod. In Waalwijk moet Castelen de naar PSV vertokken Florian Jozefzoon doen vergeten.

"Romeo is een ervaren speler, maar hij heeft nog de gretigheid van een beginnende prof'', reageerde technisch manager Janus van Gelder van RKC. "Hij wil graag op het hoogste niveau spelen en hem is er alles aan gelegen om in het shirt van RKC aan heel Nederland te laten zien dat hij nog altijd ontzettend goed kan voetballen.''

Castelen debuteerde in het seizoen 2000/2001 bij ADO Den Haag. Na vier seizoenen werd hij weggeplukt door Feyenoord. In Rotterdam speelde hij drie jaar en in die tijd maakte hij ook zijn opwachting in Oranje. Hij verdiende een transfer naar Hamburger SV, maar kwam daar nauwelijks aan voetballen toe door zware blessures.