[Tour] Contador rekent op vuurwerk in jubileumeditie

Alberto Contador rekent op het nodige spektakel in de Tour de France. Dat zei de kopman van Saxo Bank donderdag op een persconferentie op Corsica, waar de honderdste editie van de Tour zaterdag van start gaat. "In ieder geval zal er meer actie zijn dan in de afgelopen jaren", voorspelde de 30-jarige Spanjaard.

Vorig jaar had Team Sky van de uiteindelijke winnaar Bradley Wiggins alle touwtjes in handen en was van spanning geen enkele sprake. Ditmaal richt de Britse ploeg zijn pijlen op Chris Froome, die samen met Contador als favoriet geldt.

Contador weigert echter van een tweestrijd te spreken. "Het zal dit jaar niet het verhaal van twee renners worden. Er zijn meer acteurs in deze film", sprak hij beeldend. Contador noemde onder meer de naam van Cadel Evans, die er volgens hem 'altijd bij is' als de prijzen worden verdeeld.

In het Critérium du Dauphiné stak Contador een aantal weken terug niet in goeden doen. Hij finishte in de Franse rittenkoers mijlenver achter Froome, die zijn favorietenrol waarmaakte. Toch denkt Contador dat hij de kopman van Team Sky de baas kan zijn. "Ik zou geen motivatie hebben om hier te zijn als ik niet geloofde dat ik hem kan verslaan."

De tweevoudig winnaar maakt na een jaar afwezigheid zijn rentree in de Tour. Contador was vorige editie geschorst nadat in zijn bloed een kleine hoeveelheid clenbuterol was aangetroffen. Als gevolg daarvan moest hij ook zijn tourzege uit 2010 inleveren. Contador heeft dopinggebruik altijd ontkend.