Koeman niet blij met 'valse start'

Ronald Koeman begint ontevreden aan de voorbereiding op het komende seizoen. De trainer kon slechts zestien van zijn A-spelers begroeten op de eerste training.

"Dit wordt de meest individualistische voorbereiding ooit", zegt Koeman tegen Voetbal International. "Je moet steeds rekening houden met de verschillende belastbaarheid van spelers. Als je naar de internationale kalender kijkt, gaat het nergens meer over."

Omdat een groot deel van zijn selectie bestaat uit (jeugd-)internationals kon Koeman deze spelers tijdens de eerste training nog niet begroeten. Pas in de komende weken sluiten zij aan bij de Rotterdammers.

Met name de toernooien die deze zomer worden afgewerkt zijn van de gekken, meen Koeman. "Een EK Onder-19 in juli en nu de Confederations Cup... Kan toch niet waar zijn? Je ziet jongens nu nog spelen die straks zonder vakantie moeten instromen in de sterkste competities ter wereld."

"Maar we kunnen er niks aan doen, want wij maken de kalender niet. Natuurlijk is een EK voor jonge jongens een mooie ervaring, maar dat is meetrainen met Feyenoord en voor je kansen kunnen gaan óók", stelt de Feyenoord-coach.

De trainer zit nu vooral met Tonny Vilhena in zijn maag. "Het is te hopen dat de KNVB er niet aan denkt Tonny Vilhena mee te nemen naar het EK Onder-19. Hij komt qua leeftijd in aanmerking, maar heeft met Jong Oranje in Israël gevoetbald en is bovendien voor Feyenoord een belangrijke speler."