[Confed. Cup] Chicharito redt Mexicaanse eer

Mexico heeft de Confederations Cup met een zege afgesloten. Javier 'Chicharito' Hernandez bezorgde de Mexicanen met twee kopballen de winst op Japan (1-2).

Voor beide landen stond er niets meer op het spel in Belo Horizonte. Zowel Japan als Mexico ging in de eerste twee wedstrijden onderuit tegen Brazilië en Italië. Voor de Japanners waren er complimenten over het spel na de 3-2 nederlaag tegen de Italianen. De ploeg van Alberto Zaccheroni speelde verfrissend onder leiding van Keisuke Honda en Shinji Kagawa, maar ging in de slotminuten onderuit. Mexico verloor met 2-0 van Brazilië.

In Estádio Governador Magalhães Pinto was te merken dat voor Japan en Mexico alleen de eer op het spel stond. Mexico had aanvankelijk het meeste balbezit, maar zag Kagawa gevaarlijk worden. De middenvelder zag zijn puntertje gestopt worden door Guillermo Ochoa. De doelman werd kort daarna toch gepasseerd. Een schot van Yasuhito Endo werd door spits Shinji Okazaki succesvol van richting veranderd. Dat deed hij alleen vanuit een buitenspelpositie. De stand bleef dus bij 0-0. Verder was er voor rust weinig te beleven voor beide doelen.

Honda probeerde het nog met een kruiselings schot en Andres Guardado zag een poging over vliegen. Japan, met Vitesse-spits Mike Havenaar op de bank, ontsnapte vlak voor rust aan een achterstand. Een voorzet vanaf de linkerflank werd door Guardado op waarde geschat. Zijn kopbal was goalie Eiji Kawashima te machtig, maar de doelman werd bijgestaan door de paal. Kawashima redde kort daarna alert op een schot van Jesus Zavala.

Mexico liet in de slotfase van de eerste helft zien een stapje extra te willen zetten in Belo Horizonte. De ploeg van Jose Manuel de la Torre bleef na rust aandringen. Dat leidde al snel tot de 0-1. Kawashima hield Javier 'Chicharito' Hernandez en Raul Jimenez nog van scoren af na een corner, maar eerstgenoemde wist met een kopbal alsnog de score te openen. De aanvaller van Manchester United kopte een zuivere voorzet van Guardado simpel binnen.

Hernandez was na ruim een uur spelen ook verantwoordelijk voor de 0-2. Ricardo Mier kopte een corner goed door, waarna de spits met het hoofd alert was bij de tweede paal. Het bleek de beslissing in het duel. De Japanners drongen in de slotfase nog wel aan. Okazaki bracht de spanning zelfs even terug. De spits tikte van dichtbij raak na een voorzet van Endo. Japan zette nog aan voor een slotoffensie, maar kreeg aan de andere kant een penalty tegen Hernandez ging makkelijk naar de grond en mocht zelf aanleggen. Kawashima redde in eerste instantie, waarna de rebound tegen de lat kwam. Het bleef bij 1-2, waardoor Mexico afscheid neemt met een zege. Japan sluit ondanks de complimenten af met nul punten.