Uitslag De Graafschap - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard had tegen De Graafschap genoeg kansen op een overwinning, maar Pjotr Parzyszek stak daar eigenhandig een stokje voor. Twee goals van het Poolse talent waren voldoende om de moedige Limburgers op de knieën te krijgen: 2-1.

Parzyszek kon na zes minuten al binnenkoppen op aangeven van clubtopscorer Anco Jansen, maar zag zijn inzet naast het doel belanden. Fortuna nam daarna het heft in handen, maar drukte dat niet uit in een voorsprong. De Graafschap profiteerde en kwam via een corner en een kopbal net voor de rust op 1-0.

Acht minuten na de rust kon Jansen de score verdubbelen. Zijn kopbal was echter te zwak om Fortuna-doelman Ferhat Kaya te verrassen. De Graafschap zette aan, maar had bij tijden geluk dat het niet tot de 1-1 kwam. Namens Fortuna misten Patrick N'Koyi en Abdelaziz Khalouta twee grote kansen. In beide gevallen lag superboer Joost Terol in de weg om Sittard aan het juichen te brengen.

Parzyszek sloeg precies op het goede moment toe voor De Graafschap. De Vijverberg veerde op, toen de aanvaller met opnieuw een kopbal te slim was voor Kaya. Niels Vets maakte er tien minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog wel 2-1 van, waardoor Fortuna nog verre van kansloos is voor de return van de play-off. De winnaar van het tweeluik speelt in de tweede ronde tegen Roda JC.