[Bundesliga] Schalke doet goede zaken in strijd om vierde plek

Schalke 04 heeft opnieuw goede zaken gedaan in de strijd om plek vier in de Bundesliga, de plek die recht geeft op de voorronde van de Champions League. Nadat het vorige week directe concurrent Hamburger SV versloeg, was het nu de beurt aan Borussia Mönchengladbach. In eigen huis werd de ploeg van Luuk de Jong met 1-0 verslagen.

Julian Draxler maakte de enige goal van de wedstrijd in de 82e minuut op aangeven van Raffael. Eerder al had Klaas-Jan Huntelaar een enorme kans voor Schalke om zeep geholpen door recht op doelman Ter Stegen te schieten. Borussia probeerde na de goal nog wel wat terug te doen, maar slaagde daarin niet, waardoor de drie punten mee terug naar Gelsenkirchen gingen.

De strijd om plek vier was lang spannend, aangezien meerdere ploegen al lange tijd erg dichtbij elkaar stonden rondom de felbegeerde play off-plek. Nu de ploeg van Huntelaar afrekent met twee directe concurrenten en tegelijkertijd ook SC Freiburg punten zag morsen in de laatste twee speelrondes, heeft Schalke wat ademruimte. Met een wedstrijd meer gespeeld staan ze nu op zes punten afstand van naaste belager Eintracht Frankfurt.