FOK! wat een weer... Perioden met zon

Goedemorgen! Koningsdag verliep met iets meer bewolking dan dat het zich in eerste instantie liet aanzien. We hadden te maken met zogenaamde 'jetbewolking' en dat wordt meestal nog niet goed opgepikt door de modellen. Later in de middag klaarde het wat meer op, maar toen ontstonden er stapelwolkjes die hier en daar de zon opnieuw afschermden. Vlak aan zee bleef de zon wel volop schijnen. Gemiddeld over het land liep de temperatuur op tot 14 graden.

Vandaag zijn er flinke perioden met zon. Later op de dag neemt in het zuiden van het land de bewolking toe, maar het blijft tot diep in de avond nog vrijwel overal droog. De temperaturen liggen tussen de 13 graden vlak aan zee tot 18 of 19 graden in Zuid-Limburg.  De wind komt uit het noordoosten en is matig en op de Wadden misschien nog net even vrij krachtig. Morgen komt er overal meer bewolking en kunnen er ook een paar buien gaan vallen.

De genoemde storing boven Europa heeft in grote gebieden enorme hoeveelheden neerslag veroorzaakt. In Zwitserland viel er plaatselijk 250 millimeter en ook in Frankrijk en Spanje vielen stevige plensbuien. Gisteren was het ook boven Duitsland slecht weer, dus wij hebben gisteren geluk gehad.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Mysterieus
Een heel mysterieus, maar schitterend plaatje van Paddo. In de vroege avond scheen de zon net tussen de bomen door en gaf daardoor dit prachtige effect. Paddo maakte deze foto in de omgeving van de Veluwe.