FOK! wat een weer... Een stuk vriendelijker

Goedemorgen! Na een zeer treurige vrijdag knapt het weer vandaag weer wat op. Op veel plaatsen viel er gisteren tussen de 5 en 13 millimeter regen en voor de plantjes is dat een goede zaak. De planten hebben liever de hele dag lichte regen dan een stortbui van tien minuten. Ook voor de mensen die last hebben van hooikoorts leek de overlast gisteren wel even mee te vallen, maar dit weekend zal de pollenconcentratie weer toenemen.

Op de meeste plaatsen blijft het droog vandaag en daarbij schijnt geregeld de zon. De temperaturen blijven met gemiddeld 11 graden wel erg laag voor deze tijd van het jaar. De wind is matig en komt uit een noordelijke richting. Ook morgen zal de zon zeker weer van de partij zijn, maar de kans op een bui is wel wat groter dan gisteren. De temperaturen blijven ongeveer gelijk.

Op maandag valt er weer enige tijd regen en ook op dinsdag zou er nog een enkele bui kunnen vallen. Pas tegen het einde van de nieuwe week lijkt het kwik te gaan stijgen naar 15 graden en de pluim van vanmorgen wees op een nog verdere stijging na het volgend weekend.

Nederland

Ik zou graag zien waar jij vandaag uithangt en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's plaats ik bij het weerbericht van de dag erop.

Koolzaad
Dit leuke plantje noemen we Koolzaad en qltel maakte daar deze mooie foto van.

 Wolkje
In de zomer eindigt een foto als deze vaak met een stevige donderbui en qltel woont daar in een uitstekend gebied voor met veel warmteuitstraling, zodat dit soort wolkjes vaak flink doorgroeien.