'Juventus wil Ibrahimovic terug'

Zlatan Ibrahimovic keert mogelijk na een jaar alweer terug in de Serie A. Zijn ex-werkgever Juventus zou de Zweed over willen nemen van Paris Saint-Germain.

Dat schrijft La Gazzetta dello Sport vandaag. De oud-Ajacied die in Italië al de shirts droeg van AC Milan, Internazionale én Juve zou volgens de krant wel oren hebben naar een transfer. In Antonio Conte zou hij de José Mourinho van Italië zien. Met Mourinho boekte Ibra successen bij Inter.

Gazzetta dello Sport beweert zelfs dat Conte zélf met Ibrahimovic aan het praten is over een spectaculaire rentree bij de Oude Dame. Zodra de Italiaanse transfermarkt zijn deuren weer opent, zou de regerend en aanstaand kampioen van Italië een poging willen wagen de 31-jarige Ibrahimovic opnieuw aan te trekken.

Struikelblok zouden nog de financiën zijn. Juve wil niet verder gaan dan tien miljoen euro, terwijl PSG vorig jaar het dubbele van dat bedrag aan Milan overmaakte. De aanvaller zelf zou daarnaast genoegen moeten nemen met een salaris van 7,5 miljoen euro per jaar inclusief bonussen.

Zlatan kan voor vier seizoenen tekenen en zou daarmee een laatste avontuur aangaan. De kans dat PSG medewerking verleent, lijkt heel klein. Ibrahimovic was dit seizoen in de Ligue 1 al goed voor 26 doelpunten in 28 wedstrijden.