[DFB-Pokal] Bayern naar bekerfinale, grote rol Robben

Bayern München heeft op overtuigende wijze de finale van het Duitse bekertoernooi bereikt. In de eigen Allianz Arena werd VfL Wolfsburg met 6-1 verslagen. Arjen Robben speelde een grote rol door een doelpunt en twee assists voor zijn rekening te nemen. De andere finalist moet woensdag komen uit de ontmoeting tussen Stuttgart en Freiburg.

Bayern kan het seizoen nog altijd afsluiten met drie hoofdprijzen. Begin deze maand werd de landstitel gewonnen, in de Champions League is de club inmiddels beland in de halve finale. FC Barcelona is daarin de tegenstander.

Robben gaf tegen Wolfsburg na een kwartier spelen de voorzet voor de openingstreffer van Mario Mandzukic. Nadat de Nederlandse international er zelf 2-0 van had gemaakt, stelde hij vlak na rust Xherdan Shaqiri in staat de 3-1 te scoren. Diego had Wolfsburg in de 45e minuut voor even terug in de wedstrijd gebracht.

In de slotfase wist Mario Gomez alle ogen op zich gericht. De invaller maakte tussen de tachtigste en 86e minuut een zuivere hattrick en bepaalde daarmee de eindstand op 6-1. Robben stond toen al niet meer in het veld. Hij werd een kwartier voor tijd gewisseld. Bas Dost mocht bij Wolfsburg alleen het laatste halfuur meedoen.