De Boer en Koeman genomineerd voor beste coach

Ajax-coach Frank de Boer en zijn Feyenoord-collega Ronald Koeman zijn genomineerd voor de Rinus Michels Award voor beste coach in het Nederlandse betaald voetbal. Ook Vitesse-trainer Fred Rutten, PEC Zwolle-trainer Art Langeler en FC Utrecht-coach Jan Wouters maken kans op de prijs. Dat heeft de stichting Coaches Betaald Voetbal dinsdag bekendgemaakt.

De prijs wordt 10 mei uitgereikt. Dan wordt ook de prijs voor beste hoofd jeugdopleiding vergeven. Voor die award zijn Wim Jonk van Ajax, Stanley Brard van Feyenoord en Aloys Wijnker van AZ genomineerd.

Ook de beste amateurtrainer krijgt dan een prijs. Uit alle zes de KNVB-districten is een trainer genomineerd. Oud-prof Gérard de Nooijer is als oefenmeester van vv Goes een van de kanshebbers. Marcel Groninger, nu nog coach van Be Quick 1887, maar volgend jaar assistent-trainer van FC Groningen staat ook op de shortlist. Kick Maatman (Rohda Raalte), Martin de Groot (ADO '20), Cees Bruinink (vv Katwijk) en Leo Beckers (EVV Echt) zijn de andere namen op de shortlist.