Hattrick voor Drenthe bij Alania

Royston Drenthe heeft maandag in de competitiewedstrijd van zijn club Alania Vladikavkaz tegen Mordovya de hoofdrol voor zich opgeëist. De Nederlander bezorgde zijn Russische werkgever met drie doelpunten een 3-1 overwinning. Alania blijft ondanks de zege op doelsaldo hekkensluiter in de Russische competitie.

Drenthe opende de score na tien minuten uit een penalty en maakte er voor rust ook nog 2-0 van. Na de aansluitingstreffer van Ruslan Mukhametshin stelde de Rotterdammer in de voorlaatste minuut met zijn derde doelpunt de zege veilig.

Voor Drenthe waren het zijn eerste goals voor Alania sinds zijn komst in februari. De 26-jarige middenvelder heeft in Rusland nog een contract tot de zomer van 2016. Hij speelde eerder voor Feyenoord, Real Madrid, Hercules Alicante en Everton.