AH onderhandelt niet meer met FNV

Albert Heijn wil en kan niet meer onderhandelen met FNV Bondgenoten over een nieuwe cao voor distributiemedewerkers. "Het kan niet omdat we al een akkoord hebben gesloten met CNV Dienstenbond", zegt een woordvoerster van de supermarktketen maandag. "Het zou vreemd zijn om nu opnieuw de onderhandeling in te gaan."

Albert Heijn zegt zich verder aan de regels te houden met betrekking tot het vervangen van stakende uitzendkrachten. "Een uitzendkracht die staakt, mag niet worden vervangen door een andere uitzendkracht", aldus de woordvoerster. Op het moment dat de uitzendkracht niet meldt dat hij staakt, maar gewoon wegblijft, geldt de regel niet.

Het verwijt van de vakbond dat vakkenvullers in de distributiecentra aan het werk worden gezet om de gevolgen van staking op te vangen, wordt door Albert Heijn genuanceerd. "Het gaat om incidentele inzet van winkelmedewerkers. Zij worden niet op de heftruck gezet, maar helpen bijvoorbeeld met laden en lossen."

Ondertussen zet FNV Bondgenoten de stakingen en acties voort. Op maandagochtend wordt er bij vier van de zes distributiecentra gestaakt. Volgens AH gaat het om zo'n honderd medewerkers. Op deze manier kan de Zaanse super de schappen vol houden, maar de woordvoerster durft niet vooruit te kijken naar Pasen.


AH onderhandelt niet meer met FNV (Foto: Novum)