Steenwijkers nog niet naar huis na grote brand

De bewoners van 34 woningen in Steenwijk moeten de nacht elders doorbrengen. Ze moesten woensdag hun woning uit als gevolg van een grote brand in een restaurant in het centrum van de Overijsselse plaats. Een aantal bewoners is inmiddels wel terug naar huis, maar zit mogelijk nog de hele nacht zonder stroom, meldt een woordvoerder van de politie.

De brand ontstond rond 11.00 uur in het monumentale pand aan de Markt. Een frituurpan in de keuken van het restaurant is waarschijnlijk de oorzaak geweest. Vanwege de rookontwikkeling werden naburige woningen en winkels ontruimd.

Pas om 17.45 uur kon de brandweer het sein brand meester geven, waarop het nablussen van start ging. Niemand raakte gewond en bij de brand kwam geen asbest vrij. Het pand kan vrijwel zeker als verloren worden beschouwd.

Een deel van de binnenstad van Steenwijk zat rond 18.00 uur nog zonder stroom, omdat de transformator zich in het brandende pand bevond. De energiemaatschappij werkt woensdagavond aan een oplossing. Een deel van de bewoners van de ontruimde panden zit mogelijk komende nacht nog zonder stroom.