De Boer: "Het moet na rust 4-0 of 5-0 zijn"

Ajax profiteerde zondag met een zege bij RKC Waalwijk van puntenverlies bij FC Twente en Feyenoord. Ondanks de 0-2 winst was trainer Frank de Boer niet helemaal gelukkig. De Boer zag na afloop van het duel in Waalwijk eerst de positieve kant van het duel. "Winnen, geen doelpunten tegen en Feyenoord en FC Twente hebben punten verloren. Dan mag je van een geslaagd weekeinde spreken", zei de coach van Ajax na afloop. De Boer had echter graag gezien dat zijn elftal meer doelpunten had gemaakt.

"Bij rust staan we met 2-0 voor, maar dan moet het natuurlijk 4-0 of 5-0 zijn. En na rust verzuimen we het uit te spelen. We namen vooral het laatste half uur veel verkeerde beslissingen. We waren misschien nog wel in de problemen gekomen als zij na een uur die strafschop benutten. Dat mag natuurlijk niet", aldus de oefenmeester.

De Boer gaf een aantal vaste waarden rust tegen RKC. Viktor Fischer en Isaac Cuenca bleven aan de kant en Christian Eriksen en Daley Blind ging voortijdig naar de kant. "Eigenlijk wilde ik Siem de Jong ook wisselen. Hij heeft de laatste weken ook veel gespeeld. Ik heb anders besloten toen Lasse Schöne een gele kaart kreeg."