Nauwelijks problemen bij carnavalsviering

Bij de carnavalsviering van dit jaar hebben zich nog geen grote problemen voorgedaan. Politiewoordvoerders van de twee korpsen in Noord-Brabant hebben alleen nog maar meldingen binnengekregen van vechtpartijtjes en soortgelijke zaken. Hierbij moet worden aangetekend dat het feest nog maar net is begonnen.

In Helmond werd vrijdagnacht iemand met een glas in zijn gezicht geslagen. Hij moest in een ziekenhuis worden behandeld. Het is niet duidelijk of dit geweld met carnaval te maken heeft. Carnaval begint in veel plaatsen pas met de optochten op zaterdag. In Roosendaal zijn twee mensen aangehouden bij een vechtpartij en een persoon voor een mishandeling. In Bergen op Zoom werd een man aangehouden omdat hij agenten ondanks een waarschuwing bleef beledigen.

"Het is druk, maar alles verloopt ordelijk", zegt een woordvoerder. Het weer zit in Noord-Brabant ook mee. "Het is mooi droog, daar hebben we geluk mee."

De inwoners van het Gelderse Culemborg hebben niet zo veel geluk. Daar is de optocht die om 11.11 uur zou beginnen afgelast vanwege de sneeuw, meldt Omroep Gelderland.