Strootman: "Nog steeds wisselvalligheid"

PSV leidt voorlopig de dans om de landstitel. De Eindhovenaren gaat een zware serie duels tegemoet. Kevin Strootman hoopt dat de ploeg hierin een belangrijke slag slaat. PSV is de laatste duels goed op dreef. Na Heracles Almelo (1-5) werd ook ADO Den Haag met ruime cijfers geklopt (7-0).

Het nieuwe kalenderjaar werd echter gestart met een teleurstellende nederlaag tegen PEC Zwolle. Strootman loopt dus niet te ver op zaken vooruit, ondanks dat PSV in 21 duels liefst 73 keer scoorde. Vijftien spelers maakten één of meer doelpunten voor de Eindhovenaren. "Maar wisselvalligheid zit nog steeds in de ploeg. Dat zag je zelfs in onze laatste wedstrijd tegen ADO", zei Strootman tegen De Volkskrant. Het duel met ADO kwam pas na de pauze op gang voor PSV. "In de eerste helft konden ze ons aardig bijhouden."

De Oranje-international verwacht snel duidelijkheid over de rol van PSV in de titelrace. Zaterdagavond wacht Vitesse en daarna volgen FC Utrecht (thuis) en Feyenoord (uit). "Als we goed door de komende drie duels komen, weten we echt waar we staan." De Eindhovenaren staan drie punten voor op de naaste achtervolger Ajax.