Advocaat: "Toivonen ging enorm tekeer"

Ola Toivonen trainde maandag voor het eerst sinds zijn blessure weer mee met de groep van trainer Dick Advocaat. De rentree van de Zweed komt met de week dichterbij.

Advocaat hield een goed gevoel over aan de training van Toivonen. "Ola heeft maandag voor de eerste keer meegedaan met het positiespel. Daarin was hij nog wat voorzichtig. Maar toen ik hem vervolgens zag afwerken op doel, ging hij enorm tekeer. Dat zag er heel erg goed uit", zegt Advocaat tegenover Voetbal International.

Toivonen staat sinds oktober aan de kant met een hamstringblessure. Hij raakte geblesseerd tijdens een training met de nationale ploeg van Zweden. Sindsdien werkt Toivonen aan zijn herstel. Deze week reist Toivonen nog af naar Leif Swärd, het hoofd van de medische staf van de Zweedse selectie, voor een laatste check.

Wanneer ook Swärd constateert dat Toivonen volledig is hersteld mag hij deze maand nog zijn rentree maken in de hoofdmacht van PSV. Verwacht wordt dat Georginio Wijnaldum weer naar de bank verhuist zodra Toivonen weer fit is.