'Vriendin' Joran van der Sloot: ik ga niet trouwen

Leidy Figueroa, de vermeende Peruaanse vriendin van Joran van der Sloot, gaat niet met hem trouwen. Dat laat ze aan Novum Nieuws weten. Ook Van der Sloot's advocaat Máximo Altez, stelt in een reactie dat er geen sprake is van een aanstaand huwelijk.

"De Peruaanse pers schrijft veel leugens. Ik trek mij er niets meer van aan", zegt de 23-jarige Figueroa in een reactie op een recente aankondiging van een huwelijk tussen haar en Van der Sloot. In verschillende media deden al eerder dergelijke geruchten de ronde, maar zaterdag meldde de Peruaanse site Trome dat het huwelijk nu echt aanstaande is.

De Nederlander zou ook een kind hebben met Figueroa, maar ook dat ontkent ze. Haar zoontje zou een andere vader hebben. Wel zegt de vrouw Van der Sloot te kennen, maar hoe hun relatie precies in elkaar steekt wil ze niet zeggen. Eerder liet Figueroa aan Peruaanse media weten dat zij Van der Sloot in de Miguel Castro Castro-gevangenis, waar hij vastzat, heeft leren kennen. Zij ging daar op bezoek bij iemand anders.

Volgens zijn advocaat stuurde Van der Sloot een brief aan de site, waarin hij om een rectificatie vraagt van een artikel waarin staat dat Figueroa een kind van hem heeft. "Ik begrijp niet waarom er zoveel interesse is in het leven van Van der Sloot. Hij is een mens net als alle anderen. De pers achtervolgt hem alleen maar", vindt Figueroa.

Van der Sloot zit sinds januari vorig jaar een celstraf van 28 jaar uit voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores. De VS heeft om zijn uitlevering gevraagd omdat hij de moeder van Natalee Holloway zou hebben afgeperst. De Nederlander is hoofdverdachte in de zaak van de verdwijning van de tiener in 2005. Door een huwelijk met een Peruaanse zou het mogelijk lastiger worden om hem uit te leveren.


'Vriendin' Joran van der Sloot: ik ga niet trouwen (Foto: Novum)