FOK! wat een weer...Weinig verandering

Goedemorgen! De eerstkomende dagen zit er nog weinig schot in het weer. Zeker tot en met zaterdag hebben we vrijwel hetzelfde weerbeeld in de vorm van wolkenvelden en af en toe zon. In de nachten vriest het over het algemeen matig, maar in opklaringen soms streng.

De wind draait vandaag van het oosten naar het noorden en daardoor loopt de temperatuur op de Wadden op naar het vriespunt, terwijl het in het zuiden van het land niet veel warmer wordt dan -3 tot -5 graden. Héél misschien dat er in het noordwesten een enkel vlokje sneeuw valt, maar elders in het land blijft het droog. De overgang naar het wisselvallige en zachtere weer staat nog steeds voor zondag in de planning.

De afgelopen dagen is er ook op de Britse Eilanden veel sneeuw gevallen en dat heeft daar tot erg veel overlast geleid. Op de Balkan is het dan weer bijzonder zacht met temperaturen die daar plaatselijk opliepen tot 18 graden. Overigens was het daar rond de jaarwisseling nog rond de -20.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Gasthuishofje Doesburg Erwin Klein maakte deze prachtige foto van het Gasthuishofje in Doesburg. Het waren koude, maar mooie weersomstandigheden