[Premier League] Everton schiet niets op met gelijkspel

Everton heeft tegen Southampton nagelaten de jacht op de top van de Premier League voort te zetten (0-0). The Toffees konden het treffen met promovendus Southampton aangrijpen om de druk op de topvier in de Premier League te behouden, maar in de eerste helft zag het er slecht uit voor de ploeg uit Liverpool.

Southampton mocht een paar keer aan een doelpunt ruiken, maar had het ongeluk dat Everton-doelman Tim Howard telkens op de goede plaats stond. Na 51 minuten liet Everton haar eerste echte kans van de wedstrijd optekenen. Marouane Fellaini stichtte gevaar voor de nummer vijf van de Engelse competitie. Artur Boruc kon een doelpunt van de middenvelder ternauwernood voorkomen.

Bezoekje aan het toilet
Everton begon in de tweede helft steeds beter te spelen, maar vergat dat ook op het scorebord terug te laten zien. De club kon zelfs profiteren van een man-meer-situatie, toen Jason Puncheon na zeventig minuten een bezoekje aan het toilet bracht. Diezelfde Puncheon kon na zijn terugkeer in het veld een paar keer goed assisteren. Rickie Lambert profiteerde echter tot tweemaal toe niet van een geboden kans van de middenvelder.

'Nederlandse' inbreng
Bij Southampton speelde Jos Hooiveld in het basiselftal. Hij werd in het centrum van de verdediging vergezeld door oud-VVV Venlo-speler Maya Yoshida. Steve de Ridder, die enkele jaren bij De Graafschap onder contract stond, zat tot de 87ste minuut op de bank bij The Saints. Bij Everton stond Steven Pienaar (oud-Ajax) in het basiselftal, terwijl John Heitinga als wisselspeler begon.