Daverend applaus voor afscheid nemende Cruijff

Johan Cruijff heeft woensdag met een gelijkspel tegen Nigeria (1-1) afscheid genomen als bondscoach van Catalonië. De beroemde nummer veertien kreeg na afloop van het vriendschappelijke duel in het stadion van Espanyol in Barcelona een daverend applaus van de ruim 27.000 toeschouwers.

Cruijff kondigde twee maanden geleden zijn afscheid aan als bondscoach van Catalonië. Hij vervulde de erebaan drie jaar en versloeg onder meer de nationale ploeg van Argentinië (4-2). Cruijff had ook woensdag weer de beschikking over veel topspelers van FC Barcelona, zoals Xavi, Carles Puyol, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Christian Tello en Jordi Alba.

Sergio González bracht Catalonië al na drie minuten op voorsprong. Dike bezorgde Nigeria in de 55e minuut de gelijkmaker.