Koploper Zenit pareert aanval Anzhi

Zenit Sint-Petersburg blijft koploper in de Russische competitie. De topper tegen Anzhi Makhachkala leverde geen winnaar op (1-1).

Het elftal van trainer Guus Hiddink kwam in de eerste helft op voorsprong via João Carlos. De bezoekers mochten even hopen op een fraaie overwinning, maar na een kwartier in het tweede bedrijf werd de stand weer gelijk getrokken.

Konstantin Zyrianov bezorgde Zenit in ieder geval een punt, waardoor het onderlinge verschil tussen beide ploegen twee punten blijft. De thuisploeg eindigde het duel overigens met tien man, nadat spelmaker Danny in de laatste minuut een directe rode kaart ontving.

Nummer vijf Spartak Moskou, waar Demy de Zeeuw als invaller binnen de lijnen kwam, won nipt bij Rubin Kazan (0-1). De winennde treffer kwam op naam van Aiden McGeady.