'Di Resta en Sutil rijders Force India 2013'

Paul di Resta en Adrian Sutil zullen naar verwachting komend seizoen voor het Formule 1-team Force India gaan racen. Een medewerker van het team liet dit aan het Indiase IANS weten. Ook Kamui Kobayashi en Bruno Senna zouden nog in de race kunnen zijn. Later deze week maakt teambaas Vijay Mallya de coureurs bekend.

De renstal is volgens de medewerker die anoniem wil blijven tevreden over Di Resta en wil hem daarom houden. Lang werd gedacht dat Jules Bianchi naast hem zou komen te rijden, maar de Fransman komt ervaring op het hoogste niveau tekort. Hij werd dit jaar achter Robin Frijns weliswaar tweede in de World Series by Renault, maar Mallya geeft de voorkeur aan een rijder met F1-ervaring.

Sutil heeft deze in ruime mate. De Duitser racete vier jaar voor Force India en zijn voorgangers, maar werd voor dit seizoen vervangen door Nico Hülkenberg. Deze besloot om na één seizoen het team alweer te verruilen voor Sauber, waardoor het stoeltje bij Force India weer vrij is. Naast Sutil zijn Kobayashi en Senna, die bij respectievelijk Sauber en Williams geen nieuw contract kregen, in de race om het tweede zitje.