Sneijder speelt niet tot hij nieuw contract tekent

Wesley Sneijder komt niet meer in actie voor Internazionale tot hij een nieuw contract tekent. "We willen Sneijder en zijn managent de kans geven om goed na te denken over ons voorstel", legt technisch directeur Marco Branca uit op de clubwebsite. "Maar tot die tijd zal de trainer anderen de kans geven."

Waarschijnlijk biedt Inter de Nederlandse spelmaker een lager salaris aan wegens de slechte financiële omstandigheden bij de club. "Het is noodzakelijk voor ons dat hij een nieuw contract tekent", zegt Branca. Sneijder verlengde na in 2010 de Champions League, de nationale beker en de landstitel met Inter te hebben gewonnen zijn contract tot en met 2015 en zou naar verluidt vijftien miljoen euro per jaar verdienen.

Sneijder traint al weken mee met de groep, maar ontbrak de afgelopen weken in de wedstrijdselectie. Inter verklaarde dat hij niet fit genoeg was om te spelen. De oud-Ajacied heeft volgens geruchten aanbiedingen van Manchester United en stadsgenoot City op zak. Ook het Anzhi Makhachkala van Guus Hiddink, dat eerder al Samuel Eto'o van Internazionale overnam, zou hem graag binnen willen halen.


Sneijder speelt niet tot hij nieuw contract tekent (Foto: Novum)