Peter Molyneux in tranen om Curiosity

Gamedesigner Molyneux, onder andere bekend van de Fable- en Black & White-serie, is tijdens een interview in tranen uitgebarsten. In een bijzonder emotioneel interview met gameswebsite RockPaperShotgun geeft hij aan met welke problemen hij heeft gestoeid met de onlangs uitgebrachte game Curiosity, en zijn zorgen voor het maken van beloftes voor zijn nieuwe project Godus.

“I know I’ve said things,” aldus een emotionele Molyneux. “I wish I could not say them, I guess. I just… I still believe so much.”

Molyneux gaat in dit interview in op de tegenvallende games tegenover de torenhoge beloftes die hij voor deze games maakten. Ook reageert hij op de negatieve respons die de game Curiosity heeft ontvangen vanwege slechte serververbindingen. Iets wat Molyneux zelf een "Disaster" noemt.

Het interview sluit ook heel vreemd af met een Molyneux, die duidelijk vermoeid is na twee zware weken van het herstellen van de Curiosity-problemen, die zegt dat hij misschien niet meer lang te leven heeft. “I think I will be doing games until the day I die. I can’t see that, at this rate, the way I’m burning through my life… I don’t see that I’ll be alive much longer,” aldus Molyneux.

Het volledige interview wordt nog online gezet.

Peter Molyneux