Satudarah-lid verdacht van moordpoging Apeldoorn

Een 40-jarig lid van motorclub Satudarah uit Apeldoorn wordt verdacht van poging tot moord op een 42-jarige plaatsgenoot in augustus. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Zutphen dinsdag. Zijn slachtoffer is aspirant-lid, zogeheten hangaround, van de Amsterdamse afdeling van Satudarah.

De verdachte loste volgens justitie 4 augustus bij een flatwoning aan de Rietzangerweg in Apeldoorn meerdere schoten op zijn slachtoffer. De man raakte daarbij zwaargewond. De verdachte meldde zich een dag later op het bureau, waarop hij werd aangehouden.

De verdachte heeft voorafgaand aan de schietpartij met leden van Satudarah in Enschede overlegd over zijn ruzie met het slachtoffer, zo bleek uit onderzoek. Volgens het OM kan uit dat overleg blijken dat de man zijn plannen voor de schietpartij van tevoren heeft beraamd en er dus sprake is van voorbedachten rade en daarmee poging tot moord. De man wordt ook verdacht van wapenbezit.

Het onderzoek naar het overleg van de clubleden is nog gaande. De inhoudelijke behandeling van de zaak gaat 8 februari van start.