Choreografe Conny Janssen koninklijk gelauwerd

Conny Janssen, de drijvende kracht achter het Rotterdamse dansgezelschap Conny Janssen Danst, heeft zaterdagavond een lintje gekregen. Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb reikte de choreografe de koninklijke onderscheiding uit na de jubileumvoorstelling How Long Is Now, die plaatsvond in een tramremise.

De in 1958 geboren Janssen wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau omdat ze zich heeft onderscheiden op het gebied van kunst en educatie, zo laat de gemeente weten. Met haar technisch en artistiek hoogwaardige voorstellingen, locatieprojecten en themakeuze speelt ze zowel nationaal als internationaal een toonaangevende rol.

De Rotterdamse choreografe debuteerde in 1988 met de voorstelling The Undertow en brak drie jaar later door met Eloï Eloï. Het gezelschap Conny Janssen Danst werd opgericht in 1992.

Recentelijk werkte Janssen mee aan de RTL-show So You Think You Can Dance. Ook maakte ze gastchoreografieën voor onder meer dansgroep Krisztina de Châtel en het Nationale Ballet.