[Bundesliga] Gevoelige nederlaag Schalke in Hoffenheim

Schalke 04 heeft in de strijd om de bovenste plaatsen in de Bundesliga een dure misstap gemaakt. De ploeg van trainer Huub Stevens verloor door een doelpunt van invaller Sven Schipplock in blessuretijd met 3-2 van TSG Hoffenheim. Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay speelden de hele wedstrijd mee, maar scoorden niet.

De nederlaag van Schalke is goed nieuws voor Bayern München. Als de Rekordmeister zaterdagavond de uitwedstrijd bij Hamburger SV wint, slaat het een kloof van zeven punten met achtervolgers Schalke en Eintracht Frankfurt, dat vrijdag punten liet liggen tegen Greuther Fürth (1-1).

Schalke kwam in de Rhein-Neckar-Arena tot twee keer toe op achterstand, maar via Roman Neustädter en Atsuto Uchida kwamen de bezoekers beide keren terug. Op de late 3-2 van Schipplock moest de ploeg van Stevens het antwoord echter schuldig blijven.

Borussia Dortmund kwam net als vorig seizoen thuis tegen VfB Stuttgart niet verder dan een gelijkspel. Waar beide ploegen er in maart nog een spektakelstuk van maakten (4-4) was het deze keer beduidend minder sensationeel: 0-0. Voor Dortmund is het al het zesde puntverlies in tien wedstrijden. De landskampioen staat vierde.


Gevoelige nederlaag Schalke in Hoffenheim (Foto: Novum)