Grosjean geschorst voor race op Monza

Romain Grosjean mag niet meedoen aan de Grand Prix van Italië op Monza. De reden hiervoor is dat de Lotus-coureur vandaag tijdens de Grand Prix van België een zware startcrash veroorzaakt heeft.

Grosjean kende een goede start, maar trok richting La Source stevig naar rechts, waarbij hij het pad van McLaren-coureur Lewis Hamilton kruiste. Het duo raakte elkaar en stoof in La Source rechtdoor, waarbij kampioenschapsleider Fernando Alonso, Sauber-coureur Sergio Perez en zijn teamgenoot Kamui Kobayashi flink geraakt werden. Ook de te vroeg gestarte Pastor Maldonado werd in de rondte getikt.

Grosjean zelf wist na afloop niet wie de crash veroorzaakt had. "Ik had een hele goede start en daarna was het boem en was de race voorbij. Ik heb de beelden nog niet teruggekeken en ik moet ze zien wil ik mijn standpunt erover kunnen bepalen. Het belangrijkste is dat iedereen oké is. Dat is voor mij het belangrijkste."

De stewards besloten na afloop van de race Grosjean als schuldige voor het incident aan te wijzen en de Fransman voor Monza te schorsen. Ook kreeg hij een boete van 50.000 euro opgelegd. Waarschijnlijk zal reservecoureur Jerôme D'Ambrosio hem gaan vervangen.

Naast Grosjean kreeg ook Maldonado een straf opgelegd. Hij krijgt in Italië een gridstraf van vijf plaatsen omdat hij op Spa te vroeg was gestart. De Williams-coureur kwam na een aanrijding overigens in België niet over de streep. Ook voor deze aanrijding, die met Marussia-rijder Timo Glock was, kreeg de Venezolaan vijf plaatsen straf, waardoor hij op Monza tien plaatsen naar achteren moet vertrekken.