Probeer dit weekend Path of Exile uit

Dit weekend organiseert Grinding Gear Games een stresstest-weekend voor hun aankomende MMO, Path of Exile. Ondanks dat de game nog in gesloten bèta is, is iedereen welkom voor de stresstest. Wie een account aanmaakt op de site van de game, kan dit weekend de game downloaden en uitproberen.

Path of Exile is een gratis MMO, die qua stijl enigszins doet denken aan de Diablo-games. De online-game biedt willekeurig gegenereerde gebieden en loot, een erg uitgebreide 'talent tree' en uniek skillsysteem. Je leert je vaardigheden namelijk niet aan, maar kunt ze gebruiken door zogenaamde skill crystals aan je uitrusting toe te voegen. Het skillsysteem en de talent tree zorgen voor veelzijdige personages.

Path of Exile is een indie-game gemaakt door een groep RPG-fans. Grinding Gear Games belooft dat de game regelmatig updates zal blijven krijgen en dat mensen nooit hoeven te betalen om 'beter te worden'. De microtransacties in het spel zijn voornamelijk voor cosmetische doeleinden, zoals een ander uiterlijk voor je uitrusting. Binnenkort zal de open bèta beginnen en Path of Exile zal later dit jaar uitkomen voor pc.

Het stresstest-weekend begint zaterdagnacht om 2 uur Nederlandse tijd en duurt tot maandag 9 uur in de ochtend. De onderstaande trailer (nog uit 2010) geeft je een indruk van de game.