[NBA] Miami Heat door ten koste van Knicks

Miami Heat heeft woensdag de tweede ronde van de play-offs van de NBA bereikt. De basketballers uit Florida wonnen thuis met 106-94 van New York Knicks, waardoor de stand in de best-of-sevenserie op 4-1 komt. Memphis Grizzlies boekte een 92-80 overwinning op Los Angeles Clippers.

Ondanks 35 punten van Carmelo Anthony maakte de Knicks geen moment aanspraak op de overwinning. Miami pakte na rust een voorsprong van minimaal tien punten en gaf deze niet meer uit handen. LeBron James verkeerde met 29 punten, acht rebounds en zeven assists weer in supervorm. Teamgenoten Chris Bosh en Dwyane Wade noteerden beide negentien punten.

In de volgende ronde is Indiana Pacers de tegenstander van de Heat. De Pacers zette dinsdag Orlando Magic op een onoverbrugbare 4-1 achterstand.

Memphis bracht de spanning in de play-offs terug door LA Clippers te verslaan. In de best-of-sevenseries staat het na vijf wedstrijden 3-2 voor de Clippers. De Grizzlies liepen al vroeg uit naar een ruime voorsprong en gaven deze niet meer weg. Marc Gasol scoorde 23 punten voor Memphis, vier meer dan Zach Randolph.


Miami Heat door ten koste van Knicks (Foto: Novum)