Vlaar: ''Heel bewust met Oranje bezig''

Ron Vlaar wil deze zomer naar Polen en Oekraïne. Niet om vakantie te vieren, maar voor deelname aan het EK. Daar is de Feyenoord-verdediger, zo zegt hij, heel bewust mee bezig.

Vlaar draait een sterk seizoen bij Feyenoord. Niet alleen met de club, die op de tweede plek staat, gaat het voortvarend, maar ook persoonlijk is Vlaar bezig aan zijn beste seizoen in zijn loopbaan. "Ik speel de laatste weken vrij stabiel", erkent Vlaar in gesprek met Sp!ts. Het EK in Polen en Oekraïne gloort. "Of ik aan het Nederlands elftal denk? Ik ben heel bewust met Oranje bezig. Ik wil mee naar het EK, daar ga ik alles aan doen. Daar moet alles voor wijken."

"De afgelopen jaren heb ik er de ene keer wel bij gezeten en de andere keer niet, maar daar neem ik geen genoegen meer mee. Tijdens de laatste interland tegen Engeland maakte ik weer deel uit van de selectie en kwam ik aan spelen toe. Al wil dat natuurlijk niet zeggen dat ik automatisch mee ga naar het EK. Toen ik in een mindere periode zat, riep bondscoach Bert van Marwijk me wel op, daar heb ik toen veel vertrouwen uit geput."

Vlaar debuteerde al in 2005 als jonge Feyenoorder voor Oranje, maar bleef - na een dramatische interland tegen Italië datzelfde jaar - vierenhalf jaar weg. In 2010 zat hij er weer een paar keer bij en dit jaar lijkt hij zijn definitieve terugkeer in de selectie te maken.