Talent Inter negen maanden geschorst

Internazionale-talent Simone Pecorini moet negen maanden vanaf de zijlijn toekijken omdat hij in de finale van de NextGen Series tegen Ajax een scheidsrechter beledigde. De zaakwaarnemer van de jongeling, Giorgio Parretti, vindt de lange strafmaat buitensporig en tekent wellicht protest aan tegen de sanctie.

Pecorini was het niet eens met een beslissing van de arbiter en liet dat met woorden duidelijk merken. De wedstrijd eindigde met strafschoppen in het voordeel van Inter. Parretti tegen La Repubblicca: "Er was geen sprake van geweld, alleen van verbaal protest. We hebben een video gevonden van de gebeurtenissen en die naar Inter gestuurd, ter ondersteuning bij het beroep. Die jongen heeft een vergissing begaan, maar zo'n enorme schorsing is buitensporig."

Het is niet duidelijk wat het talent precies heeft gezegd tegen de scheidsrechter. Ook trainer Andrea Stramaccioni weet dat niet. "Ik heb het niet gezien of gehoord, maar ik vind het vreemd. Pecorini is een fantastische jongen die nooit klaagt. Het lijkt me vreemd dat hij zoiets naïefs zou doen."