Boonen weer de sterkste in Gent-Wevelgem

Tom Boonen heeft net als vorig jaar de Vlaamse semiklassieker Gent-Wevelgem op zijn naam geschreven. De 31-jarige Belg van Omega Pharma-Quickstep was na 234 kilometer de sterkste in de sprint van een grote groep. De Slowaak Peter Sagan van Liquigas werd tweede, voor de Deense Raborenner Matti Breschel.

Boonen won vrijdag al de E3 Prijs, net als Gent-Wevelgem een belangrijke koers in aanloop naar de Ronde van Vlaanderen van volgende week. Een tempoversnelling van Fabian Cancellara bracht het spel kort na de Monteberg op de wagen. De Zwitser kreeg alleen Sagan met zich mee, maar op 25 kilometer van de streep kwamen de favorieten weer bijeen.

Nadat Anders Lund en Jon Izagirre als laatste van een kopgroep van negen ook waren ingelopen, bereidde de voorste groep zich voor op een sprint, die werd ontsierd door een valpartij waar onder meer Greg Van Avermaet en Jose Rojas bij betrokken waren. Oscar Freire werd door Katusha in een zetel afgeleverd, maar op Boonen stond geen maat. De Spanjaard eindigde als vierde.