Räikkönen: "Graag een normaal weekend"

Kimi Räikkönen kende in de Grand Prix van Maleisië net als in Australië weer een weekend van uitersten. Hij kwalificeerde zich als vijfde, maar moest door een gridstraf starten als tiende. Met de regen erbij waren er veel ingrediënten voor een race waarin The Iceman uiteindelijk als vijfde werd afgevlagd.

"Hopelijk hebben we de volgende keer een beetje een normale race. Er gaat altijd wel iets mis, of het weer bemoeit zich ermee. Het zou fijn zijn om in een normaal weekend eens te zien waar we precies staan. Niemand weet nu precies wat de pikorde is. Maar volgens mij hebben we een heel aardig pakket in huis," zei Räikkönen.

"Ik had ook geen ervaring op de regenbanden. Het was wel gek om daar dan gelijk mee te gaan racen. Ik deed mijn best om bij de rest te blijven en begon steeds harder te pushen. Toen ik naar de slicks wisselde duurde het even voordat ik op snelheid was, maar na een paar ronden was het in orde."

De Lotus-coureur had eerder op de dag in Sepang nog opzien gebaard door ijsjes uit te delen aan journalisten. Hiermee verwees hij naar 2009 toen de race in Maleisië door regen onderbroken werd en hij daarna in de Ferrari-pitbox gespot werd met een ijsje in de hand. De race werd destijds overigens in tegenstelling tot vandaag niet herstart.