Rentree judoka's in Duitsland

Jeroen Mooren, Guillaume Elmont en Grim Vuijsters keren dit weekend na blessureleed terug op de tatami. De judoka's zijn fit genoeg bevonden om te kunnen deelnemen aan de Grand Prix van Düsseldorf.

Vuijsters scheurde een paar maanden geleden de voorste kruisband in zijn knie af. Mooren en Elmont hadden last van schouderproblemen. De Grand Prix van Düsseldorf is één van de laatste toernooien in de kwalificatiecyclus voor de Olympische Spelen. Mooren en Elmont zullen in Londen op de mat staan, de kans dat Vuijsters naar de Spelen mag is klein. 

Er zullen achtien Nederlandse judoka's op de mat verschijnen. Herenbondscoach Maarten nodigde Jeroen Mooren (-60 kg), Jasper de Jong (-66 kg), Dex Elmont, Neal van de Kamer (-73 kg), Henri Schoeman, Guillaume Elmont (-81 kg), Robby van Laarhoven (-90 kg), Berend Roorda, Danny Meeuwsen (-100 kg), Luuk Verbij en Grim Vuijsters (+100 kg). Damesbondscoach Marjolein van Unen selecteerde Birgit Ente (-48 kg), Kitty Bravik (-52 kg), Juul Franssen (-57 kg), Esther Stam (-63 kg), Linda Bolder (-70 kg), Marhinde Verkerk (-78 kg) en Carola Uilenhoed (+78 kg).