RTL snoert Britt Dekker de mond

Britt Dekker mag voorlopig niet meer twitteren. Haar werkgever RTL heeft de blondine een twitterverbod opgelegd, maakt Dekker zelf bekend via het sociale medium. "Ik heb een twitterverbod gekregen, dus bij deze. Ik ga jullie missen."

Een woordvoerder van RTL vindt het bericht van Britt 'nogal heftig'. "Het gaat alleen om tweets over haar nieuwe programma", licht de zegsvrouw toe aan Novum Nieuws. "Britt twittert nogal veel en we zijn bang dat ze van alles vertelt over waar ze is en wat ze doet. Dan is het programma niet meer zo spannend."

De 18-jarige Dekker is woensdag met haar partner in crime Ymke Wieringa vertrokken voor een nieuw tv-programma. De twee 'echte meisjes' reizen voor hun nieuwe show de wereld rond. "Zometeen naar Schiphol en dan negen weken on the road", twitterde Britt woensdag.

Britt vindt de reis erg spannend maar heeft zich nog niet zo goed voorbereid."Ik heb niet eens genoeg onderbroeken, hoop wel dat ze in die landen eerstehands onderbroeken hebben." Wel heeft ze genoeg middelen om in contact te blijven met het thuisfront. "Ik neem zes telefoons mee, ik kan niet zonder mijn vriendinnen."