VEH: Tot inzicht gekomen over HRA

Vereniging Eigen Huis (VEH) is eindelijk tot inzicht gekomen over de noodzaak om de hypotheekrenteaftrek (HRA) aan te passen. Dit zei VEH-directeur Rob Mulder tegenover EénVandaag.

"Nee, het is voor ons geen taboe, mits ingekleed in een breder plan. Een jaartje of negen geleden zeiden we iets anders. We zijn tot inzicht gekomen. Als je echt iets wil verbeteren aan de woningmarkt, als je de woningmarkt gezond wil maken, dat je dan geen taboe-onderwerpen kunt hanteren", aldus Mulder over de renteaftrek. Hij pleit bijvoorbeeld voor een combinatie met lagere belastingtarieven.

VEH sluit zich hiermee aan bij de vele andere organisaties die de renteaftrek willen aanpakken, zoals de bankensector, PvdA, D66, SP, GroenLinks, ChristenUnie, CDA, het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en de Europese Commissie (EC).

Alleen de liberalen van de VVD en de PVV van Geert Wilders willen vooralsnog niet discussiëren over het aanpassen van de hypotheekrenteaftrek.


VEH: Tot inzicht gekomen over hypotheekrenteatrek